Gent Sint-Pieters

Gent Sint-Pieters

zondag 7 augustus 2011

Rome - dag 4

Rome:  Campo de' Fiori, Piaza Navona en het Pantheon.
Het begint eentonig te worden, maar de hitte blijft duren. Dag 4 en ook de laatste is er ook nog een waarbij de hitte moest getrotseerd worden. Bij ons zegt men dat de mussen dood uit de dakgoot vallen bij zulke temperaturen.
Luisterend naar de uitleg van Jef W.
Via 2 metrolijnen naar het Pantheon, en Piazza Navone.  De koepel van het Pantheon is overweldigend in beton en een perfecte bol als symbool van spirituele perfectie.
Het Pantheon.
Op het Piazza Navone zijn de prijzen van een biertje aangepast aan de hitte.  Men durft er schaamteloos 9 € vragen voor een birra.
De fontein  op het plein vertegenwoordigd de 4 grote continentale rivieren: de Donau voor Europa, de Ganges voor Azië, de Nijl voor Afrika en La Plata voor Amerika waarbij de verbinding gevormd wordt door de kracht van het water en de continenten.
Fontana dei Quatro Fiumi - Vierstromenfontein op het Piazza Navona.
Op het piazza van het Campo de' Fiori (Bloemenveld) staat een beeld van de rebelse filosoof Bruno. Hij werd beschuldigd van ketterij en was voorvechter van de 'vrije gedachte'. Misschien heeft dat er mee te maken dat de prijs voor een birra zakte naar een bedrag van 5€.
Aandachtig luisterend naar het begeesterend verhaal van Jef W. op het Campo de' Fiori (Bloemenveld).
Jef W. (priester), onze Rome gids voor 4 dagen.
Jef W. is in zijn element nabij het beeld van de rebelse filosoof, die in het kerkelijke machtscentrum dat Rome was, durfde te stellen dat de aarde niet het middelpunt van het universum was. Het is een contradictie dat het beeld van de (heidense) filosoof in het kerkelijke Rome een plaats gekregen heeft.

Iets voor 18.00 hr werden we opgehaald door de bus voor de transfer naar de luchthaven.

Vlucht Rome-Brussel van 1174 km in 1h 46 met een A321.
Met een vertraging van 1 uur is de vlucht naar Brussel opgestegen om 22.30 hr om te landen om 00.20 hr. De laatste vlucht van de dag te Brussel waarna de luchthaven toe ging. Het grote voordeel van deze nachtelijk aankomst is dat de bagage voor ons op de bagageband toekwam. Nog een ritje naar het verre Schoten (50 km) en om 01.30 eindelijk thuis.
Vlucht Rome - Brussel

1 opmerking:

  1. Beste Govak'ers in Rome,

    We hopen dat jullie er in Rome prachtige dagen meemaakten. hou de warmte nog even vast want hier in België regent het en men nvoorspelt niet veel goeds voor de komende dagen. We kijken ernaar uit om jullie morgen te zien wanneer de bagage en fietsen worden afgehaald.

    Veel groeten van Rik Waer

    BeantwoordenVerwijderen