Gent Sint-Pieters

Gent Sint-Pieters

woensdag 3 augustus 2011

Orvieto - Rome

Alle wegen leiden naar Rome
Men beweert dat alle wegen naar Rome leiden. Zo zijn we vanuit Gent met 33 fietsers tot in Rome gereden. Elkeen heeft minstens 2.025 km afgelegd,
Onmiddellijk na het vertrek te Orvieto ging de weg omhoog van 100 m tot 350 m hoogte over een afstand van 7 km. Een goede opwarmer! Tussen km 45 en km 60 stegen we van 180 m naar 860 m hoogte. De laatste lange beklimming van de tocht.
Vertrek van het hotel te Orvieto.
Eventjes langs verschillende meren gefietst. In de verte lag het Lago di Bolsena terwijl we even verder langs het Lago di Bracciano fietsten. Rond km 85 lag er nog een allerlaatste "kaske" van 430 m te wachten. Van toen af aan was het in dalende lijn naar Rome.
Sommigen hebben onderweg nog extra klimwerk gepresteerd en komen aan enkele kms meer.
2 weken geleden vertrokken vanuit Gent en op 3 augustus Rome bereikt. Niet via de geijkte wegen, maar door allerlei kleine baantjes. Hoe die gasten van Govaka dat uitgedokterd hebben is mij, en velen een raadsel. Dat moet een job geweest zijn van vele avonden, dagen en/of weken. Het resultaat is dan ook een verblufffend schitterend en enig parcours. Het is beslist aan te raden om dat parcours eens af te leggen met de familie en/of vrienden. Dan hebben die ook een idee van de vele kleine ongekende prachtige plaatsjes en baantjes die er in Frankrijk en Italië bestaan.
Stop in dorpje tussen Orvieto en Rome.
De eerste week gekenmerkt door bar slecht weder, regen en koude. De 2de week was volledig tegenovergesteld: de hitte deed ons liters cola en water zuipen.

Bevoorrading. Let op de temperatuuraanduiding.
De opeenvolging van klimmen en dalen kroop niet in onze klederen. Maar we zijn er geraakt zonder een enkel probleem of ongeval. Met dank aan de begeleiding, Yves, Rik, Marcel, Marc en Ingrid. Als afsluiter vandaag nog enkele klimmetjes, waarbij we er enkele van 16% onder de wielen geschoven kregen. 
Het eindpunt komt binnen enkele kilometertjes.
Als eindpunt werd het centrum van de Salesianen bereikt, ten westen van Rome. Ditmaal werden vergast op enkele glaasjes Prosecco (Vino Frizzante), de Italiaanse versie van champagne of cava.
We verbleven in Rome in het Salesianum, het wereldwijde hoofdkwartier van de Salesianen. Luc Van Looy, huidige bisschopvan Gent, bekleedde vele jaren een topfunctie in de Salesianengemeenschap te Rome. We konden door hem in deze hotelinfrastructuur een nacht verblijven.
Prosecco - Vino Frizzante
Begin van de laatste beklimming.
Jef Wauters gaf nog enkele ideeën mee. Zie deze in een ander bericht van deze dag. Marc (catering) gaf enkele beschouwingen over de kruispunten die we bereiken en overschrijden bij het afleggen van zulke tocht. Jan Gysel belichte dan ook nog even de figuur van Don Bosco. Deze stichtte een eigen congregatie met vooral een hart en zorg voor jongeren.
Groepsfoto voor het beeld van Don Bosco. Iedereen zonder problemen in Rome geraakt.
Om alles verteerbaar te maken werd alles afgesloten met een prachtig kaas en wijnbuffet.
Tijdens de Prosecco receptie.
Begeleiders: Marc, Ingrid, Marcel, Rik en Yves.
Ritafstand:                                           141,2 km
Totale afstand:                                     2.025 km
Start:                                                    08.15
Aankomst:                                           17.30
Temperatuur bij vertrek:                       23 °C
Temperatuur bij aankomst:                  30 °C
Hoogtemeters:                                  1.779 m
Maximum hoogte:                                861 m
Maximum temperatuur:                        42 ° C
Vandaag geen lekke banden te vermelden.

Logies: Salesianum Don Bosco  http://www.salesianum.it/

Parcours 14de etappe: Orvieto - Rome - 141 km

Profiel: Orvieto - Rome.  1.779 hoogtemeters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten