Gent Sint-Pieters

Gent Sint-Pieters

maandag 25 juli 2011

Beaune - l'Isle d'Abeau

Poulet de Bresse.
Vanmorgen bij het ontbijt waren de goede weersvooruitzichten snel getemperd. Miezerige druilregen bij het laden van de begeleidende vrachtwagens tussen 06.45 en 07.00. Vandaag stond er een lange etappe geprogrammeerd van 216 km van Beaune in de Bourgogne/Cote d'Or doorheen de Bresse naar het departement Isére aan de voet van de Alpen.
Bij een temperatuur van 15°, stipt om 08.00 vertrokken in Beaune. Tot Chalon-sur-Saône bleef het aangenaam fietsen. Toen was het mooie liedje uit. Regen die veranderde in plensbuien en dat tot 18.30 in de avond. De temperatuur daalde tot 11°C. Maar wij zijn gekomen om te fietsen en we laten ons niet afschrikken door regen en/of koude. (We hebben geen andere keuze).
Schuilen onder de bomen voor de regen bij een drankbevoorrading
Een eerste stop voor de nodige energie bracht ons in het dorpje Louhans, waar waarachtig een reusachtige tent opgesteld stond.
Bevoorrading onder een tent, niet voor ons opgesteld, maar we gebruiken ze wel. Dankbare schuilplaats voor de regen.
Een journaliste van een plaatselijke krant, Independance, vond onze expeditie zo geweldig en vroeg om er een reportage over te mogen maken. Rik W. ging daar enthousiast op in. Nu afwachten of we deze krant ergens kunnen bemachtigen.
Verder via Louhans en Bourg-en-Bresse. Deze stad is vooral gekend voor zijn kwaliteitskippen. We waren door Yves en Rik tijdens de dagelijkse briefing uitvoerig ingelicht waar deze kippen voor bekend staan.
Poulet de Bresse - heeft een standbeeld aan de kathedraal van Bourg-en-Bresse
Zij moeten: vrije loop hebben, rode kam, witte pluimen en blauwe poten. Franser kan niet! Ondanks de gutsende regen hebben we in de velden enkele kippen kunnen opmerken. Hier en daar zelfs een zwarte kip (pluimen).
Alsof de regen en de afstand niet volstonden, vandaag 8 lekke banden. Peter, Daniël, Ludo (2x), An, Hilda, Nicole. Waarschijnlijk door samenloop van omstandigheden: de bermen waren gemaaid en de regen die allerlei rommel aan de banden deed plakken. Tijdens de stops en bij aankomst was het een drukte vanjewelste om alle reservewielen terug van goede bandjes te voorzien.

Ritafstand:                                217 km
Totale afstand op 5 dagen:        945 km
Start:                                        08.00 hr
Aankomst:                               19.45 hr
Temperatuur bij vertrek:           15 °C
Temperatuur bij aankomst:       16 °C
Minimum temperatuur:              11° C
Gemiddelde temperatuur:         15 °C
Hoogtemeters:                         1.316 m
Maximum hoogte:                    461 m

Route: Beaune - Chalon-sur-Saône - Louhans - Bourg-en-Bresse - Oosten van Lyon.  Zie kaartje.
Logies: Hotel Campanile  http://www.campanile-lyon-est-lisle-dabeau.fr/

Route etappe 5: Beaune - L'Isle d'Abeau - 217 km

Profiel: Beaune - Isle 'Abeau - 1.361 hoogtemeters.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten