Gent Sint-Pieters

Gent Sint-Pieters

maandag 16 mei 2011

Oefenweekend in Houffalize - 13 - 15 mei 2011.

Oefentocht in de Ardennen van 130 km.
De laatste oefentocht ter voorbereiding van het ernstige werk zit  er op. Op vrijdag 13 mei zijn we naar Houffalize vertrokken naar het vakantiecentrum in het domein van Ol fosse d'Outh . http://www.olfossedouth.com/   Houffalize ligt in de provincie Luxemburg aan de oevers van de Ourthe.
Na de warme en zonnige weken tijdens de lente van 2011 was het bang afwachten hoe het weder zou zijn.
Op vrijdag was het gelukkig droog en warm genoeg om in zomertenue een fietstocht te maken langs de boorden van de Ourthe naar La roche. Via Ortho en Bertogne terug naar Houffalize om na 57 km terug aan te komen.
Op zondag stond dan het ernstige werk te wachten. Om 10.00 hr. vertrokken in verschillende tempogroepen.
Rik geeft nog de laatste richtlijnen.
Ik verkoos om bij de 25+ groep aan te sluiten, waarbij men na de lastige hellingen boven even kon recupereren. Met ongeveer 25 fietsers werd er direct een stevig tempo op nagehouden.
Gelukkig bleef het droog en brak nu en dan de zon door.
Klaar voor de Ardennenrit van 130 km.
25+ gaat vertrekken.
Na de start ging het noordwaarts  richting Vielsalm om dan oostwaarts naar Roth nabij Sankt-Vith te rijden. In Roth konden we onze bevoorrading aanspreken in de biermuseum. Hier heeft men een verzameling van 4.000 bierflessen uit 140 landen.  http://biermuseum.be/cms/index.php?article_id=1&clang=2 Verder via Sankt-Vith richting G.H. Luxemburg.  Het was wel opletten om terug België, t.t.z. de provincie Luxemburg, binnen te rijden. Het wegdek in de deze provincie was verschrikkelijk afgrijselijk levensgevaarlijk. Putten van 30 cm alom waren meer regel dan uitzondering. Na tot bijna in Bastogne gereden  te zijn, rustig richting Houffalize naar het vakantiecentrum gereden.
We blijven lachen, zelfs na een lekke band.
Het werd een pittige Ardennenrit van 130 km en 1.700 hoogtemeters. Het weder bleef frisjes maar droog.
Foto's van deze tocht op: https://picasaweb.google.com/jefhilda/Houffalize1315Mei2011#
De volgende grote afspraak is dan vrijdag 10 juni te Geel. Hier zullen dan de praktische richtlijnen van de tocht Gent - Rome besproken worden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten